Hoe bereid jij je voor op je sollicitatie?

Een sollicitatiegesprek op de agenda, help dat wordt stress! Dit hoeft helemaal geen stress te worden als jij de juiste voorbereidingen treft, voordat je sollicitatie plaats zal gaan vinden. Probeer voor jezelf de rust te bewaren, want jij wilt toch ook zelfverzekerd overkomen? De enige manier om goed en zelfverzekerd voor de dag te komen is een goede voorbereiding treffen, hierdoor is het verstandig al op tijd te beginnen met de voorbereidingen.

Wat trek jij aan naar je sollicitatiegesprek?

Nadenken over de juiste outfit voor je sollicitatiegesprek, allemaal hebben we er eens mee te maken gehad. Wat doe je aan en is dat wel goed genoeg? Natuurlijk is het verstandig een outfit te kiezen die in ieder geval representatief is, maar ook wel netjes. Misschien is het nog wel veel belangrijker dat jij je goed voelt bij je outfit, een pak is dus echt niet nodig als jij dat anders ook nooit draagt. Je kunt je hier zelfs ongemakkelijk van worden, blijf dus bij jezelf.

Interesse tonen in het bedrijf

Bij een goede voorbereiding hoort ook een stukje interesse. Dit wil zeggen dat het handig is meer informatie over bedrijf te verzamelen, zodat je weet waar het bedrijf zich mee bezig houdt. Dit zorgt voor interesse en voor mooi vragen tijdens je sollicitatiegesprek.

Controleer altijd het adres en de tijd

Te laat komen op je eerste sollicitatie is een echte no go, hierdoor is het aan te raden ruim op tijd het adres en de tijd te checken. Door deze te controleren kun jij erachter komen hoe lang je onderweg zult zijn naar je sollicitatie en kom jij zeker niet te laat. Hou er natuurlijk altijd rekening mee dat het druk kan zijn onderweg en vertrek enkele minuten eerder.

Let op je eigen lichaamshouding

Het is handig een open houding te hebben, want je lichaamstaal spreekt namelijk. Door bijvoorbeeld met je armen over elkaar te gaan zitten, kan dit defensief overkomen. Dit geldt trouwens ook voor het over elkaar leggen van de benen. Zorg dat je professioneel en ontspannen blijft overkomen ook als je een aantal lastige vragen op je bordje krijgt. Je mag best een momentje nadenken, voordat je hier antwoord op zult gaan geven. Is de vraag te ingewikkeld, dan kun je natuurlijk altijd beleefd vragen wat men hier precies mee bedoelt. Wanneer heb jij een sollicitatiegesprek gepland staan?